Fem svenska amatörer har fått var sin plats bland proffsen och sist in är Tim Widing tillsammans med landslagskompisen Pontus Nyholm från Gävle. Det är just genom spelet i svenska landslaget som 21-årige Widing nu har blivit en av de handplockade spelarna som får mäta sig med ett starkt startfält, även om de allra största stjärnorna inte finns med.

En annan Jönköpingsbo som kommer att pegga upp på Hills är Alexander Björk, som just nu är en av totalt tre svenskar som spelar i PGA Championship i Missouri, USA. De övriga är Alex Norén och Henrik Stenson.

Björk tog sin första seger på Europatouren i Kina tidigare under säsongen, och har efter en succéartad debutsäsong nu etablerat sig som en stabil tourspelare på hög nivå. Finns till och med i snacket kring det kommande Ryder Cup-laget.

Flera intressanta spelare ut den nya svenska generationen, som Joakim Lagergren och Marcus Kinhult gör också intressanta starter på Hills, där tävlingen avgörs 16-19 augusti.

För Tim Widings del har första året på University of San Fransisco varit lyckat. Han har vunnit en tävling, och blivit en av de viktigaste spelarna i sitt skollag, liksom i det svenska landslaget.

Nyligen blev han dessutom uttagen att spela lag-VM för Sverige på Carton House Golf Club utanför Dublin tillsammans med Oliver Gillberg, Kårsta och Fredrik Nihlén, Delsjö.

Tidigare i sommar spelade Tim bland annat en Challengetourtävling i Katrinheolm, men klarade inte kvalgränsen. Men nu får han alltså chansen att visa upp sig på en högre nivå i och med startplatsen i Nordea Masters, som för första gången spelas på Hills.