Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikström bästa svenska i Kranjska Gora

Jönköpingsbon Emelie Wikström, som i klubbsammanhang representerar IFK Sävsjö, tog på söndagen nya världscuppoäng. 27-åringen blev bästa svenska i slalomtävlingen i slovenska Kranjska Gora.

På söndagen avgjordes damernas slalom i Kranjska Gora. Emelie Wikström, som låg sexa efter det första åket, slutade på en sjundeplats i tävlingen och skrapade därmed ihop 36 nya världscuppoäng. Hennes totaltid blev 1.49,88 (55,09+54,79).

– Jättenöjd med resultatet, inte lika nöjd med min åkning i andra åket. Men det här är ett stort steg i rätt riktning för mig, sa Wikström om sin insats i en intervju med Radiosporten.

Efter sex avverkade deltävlingar i slalomcupen ligger Emelie Wikström på en total elfteplats med 116 poäng. I den totala världscupen ligger Wikström på plats 48.

Emelie Wikström var inte ensam svensk i det andra åket i Kranjska Gora, Magdalena Fjällström och Anna Swenn Larsson tog sig också dit. Fjällström slutade på tionde plats.

Swenn Larsson, som var i ledning efter det första åket, var snubblande nära förstaplatsen. Den 28-åriga svenskan var bara några portar, och meter, från att ta sin första individuella världscupseger i karriären, men hamnade fel i en avslutande sväng, slog omkull och körde ur precis före mållinjen i det andra åket.

Vann gjorde i stället slovakiskan Petra Vlhová på totaltiden 1.47,56 (54,81+52,75). Tvåa blev Wendy Holdener från Schweiz och på tredje plats slutade Katharina Truppe från Österrike.