Tidigare i veckan blev det klart: Förre HV71-profilen William Karlssons förlängning med Las Vegas innebar en lön på nästan 55 miljoner kronor per säsong.

På frågan om det fanns en oro över att trejdas eller inte få ett nytt kontrakt svarar Karlsson att så var fallet. Det berättar han vid en presskonferens efter att kontraktet blivit presenterat.

Oron

– Oron fanns där, man har det alltid i bakhuvudet. Men från början av förhandlingarna var det bra snack, de ville ha ett längre kontrakt och jag ville ha ett längre kontrakt. Det tog inte så lång tid att få det gjort, förklarar han.

Kontraktet han skriver på sträcker sig över åtta säsonger. Det är något han är nöjd med.

– Det känns skönt att ha det klart för en lång tid, så jag inte behöver tänka på förhandlingar om fem år igen.

William Karlsson säger också att han vill fortsätta bevisa sig själv.

"Älskar att bo i Vegas"

– När man går in i varje säsong ny säsong måste bevisa sig själv. Du vill vara bra, du vill bevisa för dig själv och för alla andra att du kan konkurrera på den här nivån och vara en bra spelare. Allt man gjort tidigare är historia, man kan bara se framåt.

Las Vegas har blivit ett hem för William Karlsson, vilket han inte hymlar med. På frågan om vad han är mest nöjd med efter det nya kontraktet är han tydlig.

– Att få möjligheten att kalla det här för mitt hem, att veta att jag inte ska någon annanstans. Jag älskar att bo i Vegas, det är en härlig stad och det är det bästa stället att spela på. Det finns alltid något att göra, vädret är bra. Vi har en ägare som verkligen älskar sitt lag.