– Jag har varit i kontakt med både Emil Karlsson och Oscar Möller och hoppas att vi kan knyta till oss en av dessa, säger Mats Gren, J-Södras tränare.

Oscar Möller, 26, har i år spelat i Åtvidaberg och startade nio matcher i allsvenskan. Totalt blev det två mål.

Emil Karlsson, 28, åkte ut med sitt Örgryte. I Superettan gjorde han sex mål den här säsongen.

– Det här är två kraftfulla spelare. De är storvuxna och riviga i sitt spel, säger Mats Gren.

Eftersom de utländska lånen från i år, Michael Nanchoff och Kenan Hajdarevic, inte kommer att fortsätta i klubben måste J-Södra ha en ny anfallare till nästa år.

Annons

– Jag jobbar hårt för at hitta en bra forward, men förmodligen är vi inte de enda som är ute efter Möller och Karlsson, säger Mats Gren.

J-Södra har under några veckors tid massor av provspelare hos sig. Av dessa är det två som Mats Gren har fastnat för och kan bli aktuella till nästa år.

– Det är Kiril Laptev och Manel Royo, säger Mats Gren.

De båda kommer från Ryssland respektive Spanien, men har det gemensamt att de kommer från Nike Academy.

– De kommer från Birmingham där de har varit på den här akademin. Båda har visat att de är taktiskt skolade och har bra karaktär, säger Mats Gren.

Manel Royo är mittfältare och Kiril Laptev anfallare.

J-Södra har fyra spelare av årets trupp som inte är klara. Det är Daryl Smylie, Victor Rönneklev, Robert Gojani och Fredric Fendrich.

– Smylie har till tionde december på sig att bestämma sig. Rönneklev och Gojani vill vi ha besked av i veckan.

Enligt källor till JP ska GAIS vara ute efter Fredric Fendrich.

– Det finns två klubbar som har visat intresse för mig. Men ingenting är klart, och jag pratar med J-Södra också. Om jag ska flytta ska det kännas helt rätt, både fotbollsmässigt och socialt, säger Fendrich.